Vraag het Maaike: puber ligt dwars

Door: Ditjes en Datjes
13-06-2020

,,Mijn zoon van 15 is in een paar maanden tijd veranderd van een lieve rustige jongen naar een tegendraadse rebel met een grote mond. Mijn ex-man en ik ervaren gelukkig hetzelfde, dus het gebeurt niet alleen bij mij thuis. Vandaag gaf hij aan de komende tijd bij zijn vader te willen wonen. Dit is praktisch bijna niet te doen maar mijn zoon staat erop. Ik vind het geen goed idee en sinds we hier ruzie over hebben gehad praat hij nauwelijks met me.” 

S.H. uit O. 

“Waarom vind je het geen goed idee? Ik begrijp uit je mail dat hij het vaakst bij jou is en altijd alleen met jou heeft gewoond. De verhouding tussen jou en je ex-man is redelijk. Zijn het alleen de praktische bezwaren die je tegenstaan? Of zit er meer achter? Zoals ik lees heeft jouw leven sinds de scheiding vooral om je zoon gedraaid. Hij is aan het puberen en daar hoort ook het afzetten tegen je ouder(s) bij. Ik zou, hoe dan ook, me begripvol opstellen en eerlijk zijn over je bedenkingen, probeer als je het gesprek aangaat vanuit je hart te spreken. Wellicht heeft hij op dit moment meer tijd nodig met zijn vader. Dat moet je hem dan ook gunnen, vind ik. Alle moeite en liefde die je in hem hebt gestoken verdwijnt niet, onthoud dat.” 

Meer DenD