Vraag het Maaike: Wachten op mijn minnaar?

Vraag het Maaike
Door: DitjesenDatjes
08-12-2019

H. is al ruim tien jaar mijn ware, grote liefde. Na mijn scheiding ontstond het als een soort uit de hand gelopen grap, we waren collega’s. Hij was getrouwd dus ik wist hoe de vork in de steel zat. Maar naast het feit dat de seks, ook nu nog, buitengewoon goed is, zijn we elkaars beste maatje. Zijn huwelijk stelt niks voor, hij wil per se bij zijn vrouw blijven tot de kinderen uit huis zijn. Dat duurt zeker nog een jaar of vijf jaar en het verlangen om elke dag bij hem te zijn wordt steeds heviger. Vrienden verklaren me voor gek, maar ik vertrouw H. blind. Hij doet wat hij belooft. Toch vind ik vijf jaar nauwelijks te overzien.”

P.B uit S.

,,Tja, je wacht in principe al tien jaar op hem. En wachten betekent dat je niet volledig in het hier en nu leeft. Je wilt meer en begrijp me niet verkeerd, dat snap ik volkomen. Maar je moet je realiseren dat je een man vertrouwt die al een decennium lang, zonder schuldgevoelens, zijn echtgenote bedriegt. En welk voorbeeld geeft hij aan zijn kinderen? Ik krijg de indruk dat hij het allemaal wel best vindt. Het is jouw leven maar ik raad je aan op te houden met wachten. Ga erop uit, neem de dag zoals ‘ie komt. Misschien kom je zo voor jezelf tot een juiste beslissing. Ik vind dat je iemand verdient die volledig voor jou kiest.”

Meer DenD