Vraag het Maaike: ‘Ze verzweeg dat hij zedendelinquent was’

Door: Ditjes en Datjes
06-12-2020

,,Ik ben verliefd geworden op een Ghanees, de broer van een vriendin. Zij woont al jaren in Amsterdam, maar K. niet. Hij is meerdere keren met een visum hier geweest en we hebben maanden samengewoond. Toch merkte ik dat hij een geheim had. Nadat ik hem met z’n bijzondere gedrag confronteerde, biechtte hij na anderhalf jaar eindelijk op dat hij een strafblad heeft. Hij heeft als 18-jarige ooit een kind misbruikt. Ik was in shock, want ik heb zelf een zoontje van vijf. Uiteraard heb ik het meteen uitgemaakt. Nu wil zijn zus niks meer met me te maken hebben omdat hij ten einde raad is. Maar dat is toch niet eerlijk, hij heeft gelogen?” 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Y. M uit A. 

,,Waarom maak je je druk om zijn zus? Als ze een goede vriendin was dan had ze je ook van tevoren hierover kunnen inlichten, lijkt me. Al is het natuurlijk aan K. om open kaart te spelen. Het hebben van een strafblad betekent dat hij weinig kans maakt om voorgoed in Nederland te komen wonen. De Nederlandse nationaliteit, daar kan je volgens mij naar fluiten. En dat is iets waar je in het begin van een langeafstandsrelatie open kaart over moet spelen. Geloof me, ik kan het weten. Het riekt enorm naar misleiding, lieve Y. Kijk, ook al is het jaren geleden en vind ik dat mensen een tweede kans verdienen, het is aan jou of jij die wilt geven of niet. Hij heeft bewust gelogen. Ik zou hem (en z’n zus) dan ook vergeten omdat ik het idee heb dat je hier al bewust afstand van hebt genomen.” 

Meer DenD