Vraag het Maaike: Zij wil meer, ik niet

Door: DitjesenDatjes
08-02-2020

,,Ik heb een vriendin die ik maximaal twee keer per jaar zie. We praten over koetjes en kalfjes en gaan daarna ieder ons eigen weg. Het zijn zelden diepgaande gesprekken. Zij heeft een stressvolle baan, ik ben druk met mijn kinderen en vrijwilligerswerk. Nu liet ze me laatst weten dat ze me vaker wil zien. Maar ik vind het eigenlijk zo wel prima, ik heb weinig behoefte aan meer contact. Ik heb het al druk genoeg. De vraag is, hoe kan ik dat brengen zonder haar te kwetsten?”

R.P uit N.

 

,,Nou, precies zoals je het mij brengt. Als je veel dingen hebt die je bezighouden waarom zit je dan te wachten op iemand die, als ik het goed tussen de regels door lees, je bitter weinig te vertellen hebt. Het is zoals je zelf zegt geen diepgaande vriendschap. Het is aan jou hoeveel tijd je erin wilt stoppen. Maar ik zou er niet te lang over inzitten. Gewoon eerlijk zijn: jij voelt die behoefte helemaal niet. Dat lijkt wat lomp maar iemand aan een lijntje houden is uiteindelijk hetzelfde als de boel laten doodbloeden.”

Meer DenD