Vraag het maaike: probleem van de maand

Door: Ditjes en Datjes
23-02-2018

Afgelopen december reageerde u massaal op een ingezonden brief van de 57-jarige H. Zij had van alles geprobeerd tegen de dagelijkse vreselijke opvliegers maar niks hielp. Veel lezers schoten te hulp. Zo schrijft Marian dat ze zelf baat had bij het middel Clonidine HC dat haar dokter had voorgeschreven. Mevrouw Eland adviseert alle vrouwen die met dit probleem kampen contact te zoeken met verpleegkundig specialisten [overgangsklachten] van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Zij schijnen met een baanbrekend medisch onderzoek bezig te zijn, wellicht komt u daarvoor in aanmerking. Jacoba meldt dat door het slikken van een tabletje Tibolinia per dag al haar overgangsklachten als sneeuw voor de zon verdwenen. Joke adviseert aan hormoon-yoga te beginnen, je hoeft niet per se les te volgen want je kunt de speciale oefeningen ook op internet opzoeken.  

Wie weet helpt het. Sterkte voor iedereen! 


Ik vind de dochter van mijn vriend niet leuk 

,,Na mijn scheiding was heb ik samen met mijn twee tienerzonen een solide basis opgebouwd. Sinds kort is daar Sjors aan toegevoegd, mijn nieuwe vriend. De jongens heb ik langzaam aan Sjors laten wennen, en het klikt heel goed. Sjors heeft een dochter, Ella van 8 en hangt heel erg aan haar vader. Ze wil niks van me weten en ook niet van mijn kinderen. Ik vind het jammer dat Sjors dit niet stimuleert. Het kind kan er niks aan doen maar ze windt haar vader volledig om d’r vinger. Ze liegt om zijn aandacht te krijgen en zet het op een krijsen als hij teveel met ons bezig is. Andere kinderen spelen niet graag met haar, ze pakt alles af en luistert niet. Sjors denkt op zijn beurt dat anderen Ella buiten sluiten maar ziet niet in hoe zij zich gedraagt en wat zijn aandeel daarin is. Elke opmerking, ieder advies, hoe ik het ook inpak; het eindigt in een fikse discussie. Ik vraag me af of dit zo wel toekomst heeft. Wat moet ik doen?”

Angelo te S.

 

,,Dit is de bekende problematiek van het samengestelde gezin. Sjors en jouw jongens zijn een goede matchMaar Ella, dat is zijn bloed. Zo te lezen neemt hij een beschermende houding aan en beiden halen daar iets uit. De liefde voor je partner is heel anders gelaagd dan die voor je kind. De ander af en toe een spiegel voorhouden qua opvoeding is gezond, maar het is aan Sjors of hij ook daadwerkelijk iets wil veranderen. Dat je daardoor twijfels krijgt over de toekomst samen, snap ik heel goed. Het lijkt me verstandig er samen uitgebreid over te praten zonder meteen tot beschuldigingen en voorbarige conclusies te komen. Anders creëer je twee teams die tegen elkaar vechten en geen homogene balans. Als je voelt dat Ella, bewust of niet, tussen jullie instaat moeten jullie er samen iets aan doen.” 

Meer DenD