Vraagtekens bij aangifte Carlo Boszhard: ‘Bang voor bewijs’

Vraagtekens bij aangifte Carlo Boschard
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Carlo Boszhard heeft aangifte gedaan tegen Jan Roos en Yvonne Coldeweijer. En dat is vreemd volgens velen, want waarom eist hij niet gewoon rectificatie in een kort geding? Biograaf Jan Dijkgraaf denkt daar het antwoord op te weten. Hij denkt dat Boszhard bang is voor bewijs.

Jan Roos stelde in RoddelPraat dat het artikel in weekblad Story over een tv-presentator die zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, over Carlo Boszhard gaat. Boszhard zei ‘verbijsterd’ te zijn over het gemak waarmee zijn naam wordt genoemd en meldde aangifte te doen.

Waarom geen kort geding?

Later kwam daar ook de aangifte tegen Yvonne Coldeweijer bij. Zij kwam met hetzelfde verhaal over wangedrag. ,,Nog steeds stromen de verhalen bij mij binnen, dus het lijkt mij sterk dat dit allemaal leugens zijn, Carlo. Doe lekker aangifte, dan gooien we mooi alles op tafel”, reageerde Yvonne.

Evert Santegoeds liet al weten vraagtekens te hebben bij de aangifte van Carlo. Hij begrijpt niet waarom BN’ers er steeds voor kiezen om aangifte te doen. ,,Waarom niet gewoon een kort geding? Zoals ik dat ook zo vaak heb meegemaakt. Dan kun je het morgen al uitvechten in de rechtbank”, zei hij in Shownieuws. ,,Als dit over mij gezegd zou worden en ik was Carlo Boszhard, dan zou ik gewoon zeggen: ‘Ik wil dit zo snel mogelijk de wereld uit’.”

‘Tijd winnen’

Maar volgens biograaf Jan Dijkgraaf is er een reden waarom Carlo gekozen heeft om alleen aangifte te doen, terwijl hij daarnaast ook een kort geding zou kunnen aanspannen. ,,Wat die BN’ers doen is: tijd winnen”, schrijft hij in zijn column 99 Woorden. ,,Een kort geding zouden ze namelijk altijd op hun sloffen winnen. En snel ook. Tenzij… ze bang zijn dat er inderdaad bewijs is.”

Tags

aangifteCarlo Boszhardgrensoverschrijdend gedragJan RoosKort gedingRoddelPraatYvonne COldeweijer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie