Vraagtekens bij selectie Songfestival-inzending: ‘Rare procedure’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is nogal wat ophef ontstaan rond de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival. Velen vinden het raar dat er voor Mia Nicolai en Dion Cooper is gekozen. Ook Dries Roelvink, die vorig jaar nog een liedje had ingestuurd om Nederland te vertegenwoordigen, reageert verbaasd. ,,Het blijft een rare procedure.”

Duncan Laurence heeft alle vertrouwen in Mia en Dion, maar lijkt vooralsnog de enige te zijn. En dat heeft niet te maken met hun talent, maar met hun gedrag. Zo sloegen ze voor RTL Boulevard hun autodeur dicht en zei Mia zelfs dat ze eigenlijk helemaal niet in Nederland wil zijn…

Wikipedia aangepast

En of dat nog niet gek genoeg is, blijkt hun Wikipedia-pagina aangepast te zijn. Plotseling stonden er wel heel veel lovende woorden over het duo. Wikipedia vond dat de tekst allesbehalve neutraal was en bepaalde dat het moest worden herschreven, waarna de pagina tijdelijk offline was.

Ook wekt een bericht op Instagram het vermoeden dat het duo al langere tijd wist dat ze naar het Eurovisie Songfestval zouden gaan. Al in mei deelde Mia dat ze over een halfjaar, nu dus, groot nieuws bekend zou maken.

‘Belazerd’

,,Ik weet ook al heel lang dat de keuze op Mia en Dion is gevallen”, vertelt Eddy Ouwens, die als componist twee keer het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen, in gesprek met weekblad Story. ,,Iedereen weet toch dat je in de showbizz belazerd wordt. Ik denk ook dat niemand nu zal zeggen dat hij of zij zich ook had ingeschreven, want dan wordt er toch meewarig naar je gekeken. Maar je ziet dat de geschiedenis zich herhaalt.”

‘Rare procedure’

Ook Dries Roelvink, die vorig jaar nog een liedje had ingestuurd om Nederland te vertegenwoordigen, reageert verbaasd. Hij vindt zelfs dat de selectieprocedure aangepast moet worden. ,,Het blijft een rare procedure, waar niet veel ruimte is voor openheid”, zegt Dries. ,,Dit jaar heb ik niet meegedaan. Maar ik pleit voor een grotere groep die beslist wie Nederland gaat vertegenwoordigen. Daarin zitten nu Jan Smit, Cornald Maas en Eric van Stade van de AVROTROS. Dat moet een groep van 25 man worden.”

Tags

DION COOPEREUROVISIE SONGFESTIVALMIA NICOLAI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck