Vraagtekens rond Argentijnse B&B Máxima

Vraagtekens rondom BenB Máxima
Door: Charlotte Wijnen
17-06-2022

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kochten in 2009 een landgoed in de Argentijnse provincie Rio Negro. Op het terrein, genaamd La Estancia Pilpilcura, bevindt zich ook een voormalig landhuis dat is verbouwd tot een B&B. Maar het lijkt erop dat het helemaal niet te boeken is…

Máxima kocht de ranch samen met Willem-Alexander, maar de grond staat op haar naam. Ze betaalden er in 2009 krap 2,5 miljoen euro voor.

De B&B staat op een prachtige locatie en heeft negen kamers en een suite met een mooi uitzicht over de weilanden met koeien en paarden. Gasten vinden is niet moeilijk, zou je denken. Toch lijkt het altijd leeg te staan.

Géén vakantiehuis

Hoe kan het dat een B&B op zo’n mooie landelijke locatie nooit gasten heeft? Daar is een simpele verklaring voor: een kijkje op de website leert dat gasten niet eens de mogelijkheid hebben om te boeken.

En dat is vreemd te noemen, aangezien bij de aankoop werd benadrukt dat het niet voor privédoeleinden gebruikt zou worden maar als investering. Het is met nadruk géén vakantiehuis.

Is de B&B alleen voor familie?

De B&B zou 24 uur per dag open moeten zijn, maar volgens weekblad Story is het telefoonnummer dat bij het bedrijf hoort niet meer in gebruik. Een mail sturen heeft geen zin en de website ziet er onprofessioneel uit. Afgaand op de eerder genoemde reviews blinkt men niet uit in reageren op vragen. Ook is er geen indicatie van prijzen te vinden en is er maar één iemand aan het werk geraakt: Máxima’s tante Marcela Cerruti.

Door de jaren heen worden er daardoor steeds meer vraagtekens bij de buitenlandse ‘investering’ gezet. Wordt de B&B dan toch alleen door de familie zélf gebruikt?

Meer DenD