Vreemde verhalen over Joost Klein: ‘Songfestival niet het eerste incident’

Zit Joost bij geheime sekte?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Sinds de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival, duiken er steeds meer verhalen op over zijn gedrag. Zo schrijft weekblad Privé dat Joost vroeger al vaak ruzie had…

Weekblad Privé rakelt een verhaal op over een incident uit de middelbareschooltijd van Joost. In 2015, toen hij achttien jaar was en in de vijfde zat van het gymnasium, ging hij met school naar Rome. Het einde van de reis haalde hij niet, want hij werd naar huis gestuurd.

Incident

Joost was tijdens het tripje aan het vloggen voor zijn YouTube-kanaal, terwijl de leraren hadden gezegd dat dat niet mocht. ,,Ik kreeg een waarschuwing. En na nog een incident werd ik weggestuurd”, vertelde Joost destijds, die over het wegsturen nog een vlog maakte. ,,Sindsdien had ik het gevoel: het is ik tegen het schoolsysteem.”

‘Veel ruzie’

Die citaten komen uit een verhaal van een redacteur van de Leeuwarder Courant wiens dochter mee was op dezelfde schoolreis. En de jaren erna lijkt Joost niet veel veranderd te zijn. Véras Fawaz, een goede vriend van Joost en de regisseur van de videoclip van Europapa, vertelde onlangs ‘veel ruzie’ met Joost te hebben gehad.

Schreeuwen

,,Het maken van de clip van Europapa heeft me ongeveer anderhalve maand van mijn leven gekost en ik heb er niets aan verdiend”, zei Fawaz in de podcast The Bigger Picture. ,,Het kost alleen maar geld. Dan moet je ook de waarde inzien van de mensen die het voor je doen. Tegen een assistent-regisseur die voor nul euro op de set staat, kun je gewoon niet schreeuwen. Dat heb ik ook tegen Joost gezegd.”

Tags

JOOST KLEIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck