Vriend boerin Annemiek lijdt aan chronische ziekte

Annemiek Koekoek
Door: DitjesenDatjes
29-06-2020

De nieuwe vriend van boerin Annemiek (26), Charlie-Robinson Poortvliet, blijkt een chronische ziekte te hebben. Charlie, die acht jaar ouder is dan de boerin, schrijft over zijn ziekte op zijn blog.

‘Gestopt met behandeling’

,,Na jarenlang progressief achteruit te zijn gegaan, besloot ik begin 2013 eindelijk door de medische molen te gaan”, schrijft Charlie op zijn website. Eerst dachten doktoren aan het Chronische-vermoeidheidssyndroom, maar later bleek dat iets anders: chronische Ziekte van Lyme. Een aantal jaren heeft hij een behandeling gevolgd tegen de ziekte, maar daar is hij in 2017 mee gestopt. ,,Na jaren van behandelen en vechten was ik er wel klaar mee. Ik heb geaccepteerd dat ik nooit meer helemaal zal genezen en 70 procent van mijn kunnen het maximaal haalbare is. Waar de focus eerst op behandelen en genezen lag, ligt deze nu op het leven binnen mijn grenzen.”

Medische waslijst

Op de website laat Charlie weten dat de Ziekte van Lyme niet zijn enige lichamelijke klacht is geweest. Hij heeft een hele waslijst gepubliceerd van ziektes en operaties die hij door de jaren heen heeft gehad. Zo heeft hij een drietal co-infecties gehad van Lyme, is hij behandeld voor teelbalkanker, heeft hij een blindedarmontsteking gehad, is hij bekend met kinkhoest en heeft hij zowel de nieuwe als de oude variant van Pfeiffer gehad.

Het is voor Charlie en Annemiek te hopen dat het de komende jaren beter zal gaan met zijn gezondheid en dat het geluk hen beiden zal toelachen.

Meer DenD