Vriend van Britt Dekker dwong haar meer te gaan eten…

Door: DitjesDatjes
15-03-2018

Realityster Britt Dekker (26) heeft tot vorig jaar een eetprobleem gehad. Het was op een gegeven moment zo erg met haar gesteld dat ze een schamele 46 kilo woog.

Eetgewoontes

Twee jaar geleden begon Britt zichzelf te vergelijken met Victioria’s Secret-modellen, vertelt ze aan Flair. “Instagram werd steeds groter en ik zag ineens elke dag al die modebloggers en Victoria’s Secret-modellen voorbijkomen, maar dan ging ik zelf iets posten en leek het niet eens op hun selfies.” Ze paste haar eetgewoontes langzaam aan.

Ribben tellen

Ze ging zo ver, dat ze op een gegeven moment slechts leefde op een wortel, een sapje en een banaan per dag. “Tot ik vorig jaar nog maar 46 kilo woog. Je kon mijn ribben tellen, maar zelf had ik niet echt door hoe dun ik was – ik dacht alleen maar: yes, nu sta ik een keer mooi op Instagram.” 

Eetstoornis

Haar vriend Max dwong haar meer te eten. “Als je zo doorgaat met niet eten, dan heb je een probleem, want je maakt wel een programma voor jonge kids. Ouders willen niet dat hun kinderen kijken naar een presentatrice met een eetstoornis”, zei hij. Britt heeft een succesvol YouTube-kanaal over paarden.

Wel fijn zo’n verstandige vriend. Inmiddels gaat het een stuk beter met Britt.

Meer DenD