Vrienden van Amstel gooit show grotendeels weg bij afgelasting

Door: DitjesDatjes
13-01-2022

Als de concertserie Vrienden van Amstel LIVE zoals verwacht niet door kan gaan, belandt de show hoogstwaarschijnlijk voor een groot deel in de prullenbak. “We zullen voor volgend jaar grotendeels terug naar de tekentafel moeten en de show opnieuw moeten ontwikkelen”, zegt organisator Machiel Hofman van Tribe Company.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Bij de Vrienden van Amstel is het zo dat elk radertje in elkaar grijpt”, legt Hofman uit. “Als er een radertje uitvalt dan kan het zo zijn dat een stuk het inderdaad niet overleeft. Dat heeft te maken met techniek in de zaal, de faciliteiten en of de artiesten weer beschikbaar zijn.”

Ook is niet duidelijk of in het geval van afgelasting het decor kan worden meegenomen naar volgend jaar of dat er toch aanpassingen worden gedaan. “Dat zijn allemaal vragen waar we antwoorden op moeten vinden. Ik verwacht dat een aantal dingen deels nog wel zullen terugkeren maar ook een aantal dingen niet. Dat heeft ook met de actualiteit te maken. Iets wat nu een hit is, speel je volgend jaar misschien niet meer.”

De organisatie van de Vrienden van Amstel is de afgelopen dagen hoogstwaarschijnlijk tevergeefs aan het opbouwen in Rotterdam Ahoy. De concertserie begint zaterdag, maar vrijdag zal het kabinet vermoedelijk beslissen dat de lockdown wordt verlengd en de shows dus niet door kunnen gaan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD