Vrienden van slachtoffers Dahmer aan woord in docuserie Netflix

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Netflix heeft een driedelige documentaireserie online gezet waarin vrienden van slachtoffers van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer hun verhaal delen. In Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes komen Michael Ross en Jeff Connor aan het woord en blikken ze terug op hun ontmoeting met Dahmer en halen ze herinneringen op aan hun omgebrachte vrienden.

Aan ET Online laten de twee weten dat ze het belangrijk vinden om ook het verhaal van de slachtoffers te vertellen. “Elk van die jonge mannen had een moeder, een vader, zussen en broers die van hen hielden en hen nog steeds missen”, zegt Ross, die Dahmer en een aantal van de door hem vermoorde mannen goed kende.

Regisseur van de docuserie, Joe Berlinger, benaderde voor de docuserie ook een aantal familieleden van slachtoffers maar die gingen niet in op zijn verzoek, zegt hij. “Of ze reageerden niet, of ze weigerden. En ik kan wel begrijpen waarom.” Nadat de serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix verscheen, klonk er flinke kritiek vanuit de kant van betrokkenen. Slachtoffers en nabestaanden zeiden dat ze hun traumatiserende ervaringen herleefden. Berlinger erkende dat het belangrijk is de verhalen op “verantwoorde wijze” te vertellen en de slachtoffers “te eren”.

Slachtofferhulp Nederland deed donderdag een oproep om de hitserie van de streamingdienst te verwijderen. De hulpdienst had een “substantieel aantal klachten” binnengekregen van mensen die zich storen aan de manier waarop de slachtoffers van Dahmer in de serie worden geportretteerd. Volgens voorzitter Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland raken slachtoffers en nabestaanden van misdrijven getroffen door de manier waarop de moordenaar in de serie als een “krachtige, sterke man” wordt neergezet en de slachtoffers als “emotioneel en zwak. De dader wordt enorm geromantiseerd en er is geen enkele nuance aangebracht”. Netflix liet daarop weten niet in te gaan op het verzoek.

De serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story van producent Ryan Murphy vertelt over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994), die ook bekendstond als de ‘Milwaukee Cannibal’.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck