Vriendin Ernst Daniël Smid geeft update over hersenoperatie

Vriendin Ernst Daniël Smid geeft update
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Ernst Daniël Smid onderging vorige week een risicovolle hersenoperatie. Met de operatie, waarmee elektroden en een neurostimulator werden geïmplanteerd, hoopte hij minder last te hebben van de symptomen die bij de ziekte van Parkinson horen. Zijn vriendin Jolanda Bierbooms geeft nu een update.

Ernst Daniël Smid heeft naast trillende ledematen, ook steeds meer moeite met praten. Er is maar één ding wat hem mogelijk kan helpen, en dat is een ingrijpende operatie ondergaan.

Operatie geslaagd

Na maanden op een wachtlijst te hebben gestaan, werd Ernst Daniël onlangs gebeld dat hij aan de beurt was voor de operatie. De operatie is inmiddels achter de rug en zijn vriendin Jolanda, die de afgelopen week voortdurend aan zijn ziekenhuisbed heeft gezeten, vertelt hoe het nu met hem gaat.

De operatie is geslaagd, maar was wel enorm zwaar voor Ernst Daniël. ,,Hij heeft nu echt veel rust nodig”, laat Jolanda weten aan De Telegraaf.

Vertrouwen

De ingreep die hij heeft gehad heet DBS, wat staat voor Deep Brain Stimulation. Via een minuscuul klein boorgat in zijn schedel, werden kleine elektroden ingebracht die verbonden zijn met een neurostimulator, die in zijn lichaam is geplaatst. Wanneer de neurostimulator is aangezet, worden in de hersenen stroompjes afgegeven. Hierdoor nemen een aantal verschijnselen af.

Hoewel het voor Ernst Daniël nog te vroeg is om te juichen of de ingreep een positief effect heeft, heeft Jolanda er vertrouwen in. ,,Ik ben in ieder geval positief en blij voor hem”, laat ze weten.

Tags

Ernst Daniël SmidHersenoperatieUpdate

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie