Vriendin Gregory van der Wiel maakt zich zorgen om zijn gezondheid

Door: Charlotte Wijnen
10-10-2021

Rose Betram, de vriendin van Gregory van der Wiel, maakt zich enorme zorgen om hem. ,,Iets in zijn lichaam is niet goed, daardoor ontstaan er angst- en paniekaanvallen.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Ik was ervan overtuigd dat ik dood zou gaan’

Gregory van der Wiel liet vorig jaar weten dat het niet goed met hem gaat. Hij vertelde toen dat hij al ruim een jaar kampt met paniekaanvallen en depressieve gevoelens. ,,Ik had last van steken in mijn hart, en was ervan overtuigd dat ik dood zou gaan. Ik wist zeker dat ik een hartaanval zou krijgen”, vertelde hij destijds aan weekblad Story.

Rose Betram, waar Gregory twee jonge dochters mee heeft, maakt zich enorme zorgen. ,,Ik heb hem destijds naar het ziekenhuis gereden, dat was heftig”, vertelt ze nu aan Story. ,,Ik dacht: hij zal toch geen hartaanval hebben? Hij had hartkloppingen en was aan het hyperventileren.”

Gregory liet zich meermaals onderzoeken, maar er werd niets gevonden. ,,Fysiek dan. Het bleek dat ik last had van angst- en paniekaanvallen.” Hij werd doorverwezen naar een psycholoog.

Definitief einde van voetbalcarrière

Nadat hij al in 2019 besloot te stoppen met voetballen, kwam hij toch terug op die beslissing. Hij sloot zich aan bij de selectie van RKC Waalwijk. De club zorgde ervoor dat hij een psycholoog tot zijn beschikking had, maar helaas was dit niet voldoende om een doorstart in zijn carrière te maken.

Rose vertelt dat zijn mentale gezondheid definitief een einde aan zijn voetbalcarrière hebben gemaakt. ,,Gregory gaat niet meer voetballen. Dat kan niet vanwege zijn angst- en paniekaanvallen.”

Meer DenD