Vriendin klapt uit de school: ‘Albert en Charlène al lang uit elkaar’

Albert en Charlene zijn geen echtpaar meer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Vera Dillier, een goede vriendin van prins Albert, onthult dat Albert en Charlène al lange tijd uit elkaar zijn. Het huwelijk bestaat volgens haar alleen nog op papier. Waarom ze dan niet gaan scheiden? ,,Dan moet Charlène haar kinderen volgens de wet afstaan.”

Albert en Charlène hebben het slim gespeeld, zo stelt Vera. ,,Charlène woont nu alleen in Roc Agel, het landgoed van de Grimaldi’s, niet al te ver van het paleis”, vertelt ze in gesprek met weekblad Privé. ,,Ze woont op de flank van een berg op de grens van Frankrijk en Monaco en kan zo haar kinderen Gabriella en Jacques geregeld zien. Heel doordacht allemaal.”

Schijn ophouden

Dat Albert en Charlène uit elkaar zijn is een publiek geheim en volgens Vera was er zelfs nooit sprake van een hechte relatie of grote liefde tussen de twee. ,,Ze proberen de schijn op te houden, maar geloof me, de twee hebben echt geen relatie meer met elkaar.”

Toch zijn de twee nog altijd op papier samen. Dit komt omdat in de hoge adel scheiden nog steeds als zeer ongepast wordt beschouwd. Albert heeft zijn zomerresidentie Roc Agel aan haar ter beschikking gesteld en daarmee is voor hem de kous af, zo stelt Vera. Een officiële scheiding zal er nooit komen. ,,Hij laat het zo gaan. In deze kringen gelden écht andere regels dan bij gewone burgers.”

Kinderen afstaan

Maar er speelt ook nog iets anders. Wanneer Albert en Charlène wél zouden scheiden, blijven de kinderen bij hun vader. ,,Albert is de wet. Hij is de staat. Volgens zijn huiswet worden de kinderen altijd aan hem toegerekend. Dat was Charlène ook vanaf het begin duidelijk, als haar huwelijk in een scheiding zou eindigen, zou ze haar kinderen moeten afstaan.”

En precies daarom hebben de twee besloten om gescheiden van elkaar te blijven leven, maar nog wel op papier getrouwd te blijven.

‘Die arme vrouw zit er volledig doorheen’

Ook laat Vera nog iets los over de gezondheidstoestand van Charlène. ,,Het gaat echt niet goed met haar”, stelt ze. ,,Die arme vrouw zit er volledig doorheen. De bruiloft met Albert betekende eigenlijk haar einde.”

Het verhaal van het paleis over de kno-infectie was volgens haar ‘allemaal onzin’. ,,Als zoiets maanden duurt, waarin ze ook haar kinderen niet zag, zet je daar natuurijk vraagtekens bij. Daarom hebben ze nu een in mijn ogen ingenieuze oplossing bedacht dat Charlène op landgoed Roc Agel woont en dus nog dicht bij haar kinderen kan zijn.”

Tags

ALBERTCHARLENEGESCHEIDENONTHULDONTHULLINGPRINS ALBERTPRINSES CHARLENE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck