Vrouw: Brand toonde geslachtsdeel en lachte erom in radioshow

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Russell Brand (48) zou zijn geslachtsdeel aan een vrouw hebben laten zien en er minuten later om hebben gelachen tijdens de opnames van zijn BBC-radioshow. Het incident heeft volgens de vrouw in 2008 plaatsgevonden, schrijft de BBC donderdag.

De vrouw werkte voor een mediabedrijf dat in hetzelfde gebouw in Los Angeles gevestigd was als de BBC, zegt ze. Na het incident zou de vrouw verbijsterd zijn achtergebleven. Later was de Engelse presentator lachend te horen in The Russell Brand Show op BBC Radio 2, waarbij zijn medepresentator benoemde dat Brand “zijn ‘willy’ aan een dame had laten zien”.

De vrouw heeft nooit een formele klacht ingediend, schrijft de BBC. Wel werd de Britse omroep in 2019 op de hoogte gebracht van het incident, “maar er werd geen formele actie ondernomen”. “Het roept ook ernstige vragen op bij de BBC over hoe dat deel van de show, dat van tevoren was opgenomen, dagen later mocht worden uitgezonden”, schrijft de BBC. De omroep betreurt het verhaal en gaat de aantijging onderzoeken als onderdeel van het breder onderzoek naar Brands tijd bij de BBC.

Geen reactie

Brand en de co-presentator in kwestie hebben nog niet gereageerd op het verzoek van de BBC om te reageren op de aantijging.

Vier andere vrouwen hebben eerder een melding gemaakt van aanranding door Brand tussen 2006 en 2013, onder wie een vrouw die beweert destijds 16 jaar te zijn geweest. De presentator ontkende die aantijgingen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck