Vrouw Erica is het brein achter Chateau Meiland

Door: Ditjes en Datjes
11-08-2019

Het brein achter het idee voor het tv-programma Chateau Meiland is geen ene of andere grote producer. Het was Erica Meiland zelf! Mediamagnaat John de Mol ontving een e-mail van mevrouw Meiland met het idee voor de real-life soap meldt zij aan de Weekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Mailen met miljardair de Mol

Vlak voordat de familie emigreerde naar Frankrijk stuurde de SBS 6-ster het mailtje naar de Mol met het idee om hun ervaringen vast te laten leggen. ,,Ik heb hem een paar dagen voordat we naar Frankrijk zouden vertrekken een e-mail gestuurd dat het misschien wel leuk zou zijn om ons te volgen, zoals in het programma Ik Vertrek al eerder was gebeurd. De volgende ochtend kreeg ik al een antwoord van John en zo is het balletje gaan rollen.”

‘Het was uiteraard Martien’s idee’

Erica vertelt eerlijk dat het niet per se haar idee was om de mediamagnaat te mailen. ,,Ik heb de mail gestuurd, maar het was uiteraard Martien’s idee. Ik wist dat hij dat heel graag wilde.”

Niet om de roem

Met of zonder camera’s, de familie Meiland zou sowieso vertrekken naar Frankrijk. ,,We zijn niet naar Frankrijk gekomen omdat we zo nodig op televisie wilden. De televisie kwam pas op het moment dat we de verhuisdozen al hadden ingeladen. We kregen toen van een vriendin het privé-mailadres van John de Mol” vertelt Erica. ,,Als het aan mij had gelegen, waren we gewoon vertrokken en hadden we ons plan daar ook wel getrokken. We wisten immers waar we aan begonnen.”

Meer DenD