Vrouw van Kasja Ollongren baas van tv-shows Lubach en Margriet van der Linden

|Ollongren met Iren
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Invloed of niet? Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) haar levenspartner, Irene van den Brekel, produceert met haar tv-bedrijf Human Factor opinie- en satirische programma’s voor de publieke omroep.

Van den Brekel maakt niet alleen met haar bedrijf de Arjen Lubach-show op zondagavond, maar gaat straks ook de DWDD-vervanger met Margriet van der Linden als presentator maken. Ze zit met haar neus op de makers van de programma’s en draagt daarvoor ook de eindverantwoordelijkheid.

Margriet van der Linden

De kandidatuur van Van der Linden, die we kennen als feministe, ex-hoofdredacteur van vrouwenblad Opzij en als Wie is de Mol-adept, zou zwaar zijn ondersteund door NPO-bazin Shula Rijxman.

De ministersvrouw Van den Brekel gaat het programma met Van der Linden maken voor KRO-NCRV en de talkshow wordt uitgezonden op prime-time. Ze produceerde bijvoorbeeld in het verleden ook de show van het satirische duo Koefnoen.

Shula Rijxman

Ollongren en haar partij D66 liggen momenteel zwaar onder vuur. Ze is niet alleen vice-premier, maar heeft ook een van de kroonjuwelen van D66 (opgericht vanwege meer invloed van de kiezer via een gekozen minister-president, referenda en gekozen burgemeester) het referendum mede om zeep te helpen.

Twijfels

De site mediacourant.nl maakt melding van critici die twijfels hebben over de mogelijke invloed van minister Ollongren, die grote kansen worden toegedicht om het leiderschap van Alexander Pechtold over te nemen, op de inhoud van de programma’s. Kan het zo maar zijn dat de vlijmscherpe Lubach Ollongren neersabelt vanwege haar uitspraken of beleid terwijl haar levensgezellin zijn baas is?

Uit een satirisch fragment (zie hieronder) over ‘nepnieuws’, waar de bewindsvrouw zich nogal druk om maakt, wordt Ollongren in ieder geval niet gespaard.

 

Tags

ARJEN LUBACHD66DWDDKAJSA OLLONGRENMARGRIET VAN DER LINDENMATTHIJS VAN NIEUWKERKVARA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck