Vrouw laat kostbare toiletpot vallen vlak voor taxatie

Dure WC pot
Door: Tanja Brouwer
28-11-2019

Els Quick hoopte dat haar toiletpot uit de negentiende eeuw voor een flink bedrag werd getaxeerd. De pot, die prachtig gedecoreerd is, haalde echter de taxateur niet.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kapot

,,Ik zet mijn karretje neer en de wc-pot kiept om. Ik hoorde ’bam’, alles in gruzelementen”, vertelt Els aan RTV Rijnmond. ,,Ik ben er echt kapot van.” Volgens taxateur Arne Bonsaksen zou de toiletpot, mits in uitstekende staat, tussen de 500 euro en 1000 euro waard zijn. Geld dat Els en haar man goed konden gebruiken, want sinds enige tijd is haar man gestopt met werken. En met de feestdagen in het vooruitzicht zou een paar honderd euro extra erg welkom zijn. ,,Daar hadden we iets leuks mee kunnen doen, maar helaas.”

Collectie

Niet alleen Els, die de toiletpot twintig jaar thuis had staan, baalt. Ook Museum Rotterdam, waar die getaxeerd zou worden vindt het vervelend. In de pot staat ‘Rotterdam’ geverfd, en zo’n stuk zou een mooie aanvulling zijn op de huidige collectie. ,,Het is natuurlijk typische Rotterdams en wij hebben nog niet zo’n gekleurd exemplaar. Hij had mooi in ons rijtje gepast, maar helaas”, zegt Liesbeth van der Zeeuw, conservator van het museum.

 

Meer DenD