Vrouw Willibrord Frequin zet huis te koop

Huis Willibrord te koop
Door: Charlotte Wijnen
05-07-2022

Gesina Lodewijkxs, de vrouw van de overleden Willibrord Frequin, heeft hun huis in het Gooise Laren te koop gezet. Hoewel ze fijne herinneringen heeft overgehouden aan de woning, is het optrekje wellicht toch een maat te groot voor Gesina.

Willibrord trouwde in 2019 met Gesina en samen woonden ze in een fijne eengezinswoning in Laren. Frequin kocht het optrekje in 2003 voor een prijs van 294.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 330.000 euro. Dat meldt BekendeBuren.

595.000 euro

Gesina heeft inmiddels het huis te koop gezet voor een vraagprijs van 595.000 euro, wat betekent dat er een winst van ruim 260.000 euro op de loer ligt.

Het optrekje heeft een woonoppervlakte van 132 vierkante meter en bestaat uit acht kamers, waaronder vier slaapkamers en één badkamer. De woning beschikt over een luxe open woonkeuken en heeft openslaande deuren die toegang bieden tot de ruime tuin.

Tekst gaat verder onder de video

Bron: Funda

‘Laatste weken waren zwaar’

Frequin was al een tijd ziek, en overleed op 26 mei aan de gevolgen van parkinson. Al een lange tijd was hij ervan bewust dat zijn einde nabij was, maar bleef het onvermijdelijke uitstellen. Hij genoot nog te veel van het leven en was er geestelijk nog bij.

,,Geestelijk wilde hij maar wat graag blijven, maar het ging gewoon niet meer”, vertelde Gesina onlangs in weekblad Privé. ,,Met name de laatste zes weken van zijn leven waren erg zwaar voor hem. Willibrord had alles gegeven en het lichaam was op.”

26 mei

Op 26 mei werd Gesina net zoals iedere dag wakker naast Willibrord. ,,Ik zag dat hij er raar bij lag. Ik had op dat moment nog niets door, maar toen ik om het bed heen naar zijn kant liep en hem opnieuw aankeek, zag ik dat hij was gaan hemelen. Gek genoeg schoot ik in de lach, dat die dondersteen dat geflikt had op Hemelvaartsdag.”

Meer DenD