Vrouwen roepen op: geef Boef een bierdouche!

Door: Tanja Brouwer
05-01-2018

Op Facebook zijn drie vrouwen een evenement gestart met de naam: Bier gooien op BOEF Noorderslag. Ze roepen op om massaal bier naar de rapper te gooien als hij optreedt op het Eurosonic Noorderslag festival.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Boycot

De pagina is gister pas aangemaakt, en nu al zijn er 5200 mensen geïnteresseerd in het evenement. Op 20 januari staat Boef op het podium van Noorderslag, want ondanks dat veel andere organisaties de rapper hebben afgezegd, gaat dat optreden gewoon door.
De festivalcoördinator is dan ook absoluut niet van plan Boef te ‘boycotten’.  “We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Festivalgangers zijn het niet eens met het besluit. Want niet alleen is er een evenement op Facebook gestart, ook is er een petitie geopend. Daar wordt opgeroepen te tekenen zodat de artiest uit de programmering wordt gehaald.

‘Kech’

Deze acties worden georganiseerd naar aanleiding van de uitspraken die Boef onlangs deed over vrouwen. Hij noemde  drie vriendinnen die Boef een lift naar huis gaven ‘kechs’, want zoiets als ‘hoer’ betekent in het Marokkaans Arabisch. Het werd nog erger toen hij vlak daarna een filmpje online zette waarin hij zei: “Want wat doe je als vrouw in een rokje midden in de nacht in zo’n tent. Dan vraag je er toch gewoon om om hoer genoemd te worden.”

Reisorganisatie Corendon heeft de samenwerking met Boef gestopt, en ook is hij uit de programmering van Paaspop gehaald. Verschillende radiostations draaien geen muziek meer van de rapper.

Meer DenD