Vrouwen roepen op tot boycot F1

Boycot F1 door vrouwen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is een Twitteraccount aangemaakt waar vrouwen oproepen tot een boycot van de Formule 1. ,,We willen mensen bewust maken van het probleem van vrouwenhaat in de Formule 1”, schrijft de groep vrouwen.

,,Naar aanleiding van vrouwonvriendelijke opmerkingen van bekende F1-content, is een groep vrouwen TNF1WU gestart, een initiatief ter ondersteuning van vrouwen die te maken hebben met vrouwenhaat en seksisme, op social media en in het echte leven. Alleen omdat ze fan zijn van deze sport”, beginnen de vrouwen hun verhaal.

‘Boycot’

Volgens de groep vrouwen heeft een grote meerderheid van de vrouwelijke Formule 1-fans te maken met vrouwonvriendelijke opmerkingen en tijdens races zou er zelfs sprake zijn van intimidatie. ,,Daarom stellen we een boycot van de sport voor van 19 mei tot 21 mei tijdens de Grand Prix van Imola. We moeten ze laten zien dat we actie ondernemen tegen vrouwenhaat binnen de F1-gemeenschap.”

Hashtag

Hoewel het bericht door veel Twitteraars wordt gedeeld, zijn veel mensen het niet eens met een boycot. ,,Het is fout om een boycot te promoten. Waarom geen hashtag die de betrokkenheid van vrouwen bij de Formule 1 ondersteunt en Twitter daar tijdens de race mee overspoelen, zodat het wordt opgepikt?”, reageert iemand onder het bericht. Een andere Twitteraar is het daarmee eens. ,,Dat is veel positiever en zal veel meer doen dan een boycot.”

Tags

BOYCOTF1FORMULE 1

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck