Vrouwenfestival Hanna Verboom gaat ook naar Oeganda

Door: DitjesDatjes
07-10-2022

Het HER Film Festival van Hanna Verboom heeft dit jaar voor het eerst een satellietfestival in Oeganda. In het National Theatre in hoofdstad Kampala wordt op 16 november een aantal titels vertoond uit het Nederlandse programma. Verboom zal zelf niet bij de editie in Oeganda aanwezig zijn. “Maar het is zeker de ambitie om volgend jaar in nog meer landen buiten Europa aanwezig te zijn met HER”, laat de zakenvrouw en actrice vrijdag weten.

De Nederlandse editie van HER vindt plaats van 14 tot en met 23 oktober. In bioscopen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Breda worden films vertoond die gaan over de positie van vrouwen en vrouwenrechten. Ook via het digitale filmplatform Cinetree van Verboom zullen gedurende die negen dagen titels rond deze thema’s onder de aandacht worden gebracht.

De opening van het HER-festival vindt plaats op 14 oktober in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. De openingsfilm is de documentaire RBG, over het leven van de in 2020 overleden Amerikaanse opperrechter Ruth Bader Ginsburg. Tijdens het festival zal ook aandacht worden besteed aan de situatie van vrouwen in Iran op dit moment.

Het programma van HER is samengesteld met behulp van een groep betrokken curatoren en experts, zoals actrice en columnist Joy Delima, filmmaker Sophie Dros en de Keniaanse activist Sareen Malik.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD