VRT schrapt nog meer afleveringen F.C. De Kampioenen

Door: DitjesDatjes
26-07-2022

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft nog twee afleveringen van de oude komedieserie F.C. De Kampioenen geschrapt. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad meldt dinsdag dat het gaat om twee episodes waarin de recent voor onder meer het bezit en de verspreiding van kinderporno veroordeelde acteur Jan Van H. te zien is.

In totaal zijn nu achttien afleveringen vanwege racistische of stereotiepe opmerkingen of het meespelen van in opspraak geraakte of veroordeelde acteurs onder zogenoemd embargo geplaatst. De afleveringen zijn daardoor niet meer te zien tijdens de nog altijd populaire herhalingen van de reeks waarvan tussen 1990 en 2011 zo’n driehonderd afleveringen zijn gemaakt.

Maandag werd bekend dat de VRT sinds enige tijd een raad heeft samengesteld die alle programma’s screent op misplaatste opmerkingen en grappen die als niet meer van deze tijd worden gezien. De raad, die bestaat uit onder meer programmamakers, bekijkt bijvoorbeeld na een klacht of een strafrechtelijke veroordeling of een programma of serie nog kan worden uitgezonden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD