Vuurwapenongeluk op filmset: Alec Baldwin schiet cameravrouw dood

Door: Charlotte Wijnen
22-10-2021

Er heeft zich een groot drama voltrokken op de filmset van Alec Baldwin’s nieuwe film Rust. De acteur heeft een dodelijk schot gelost waardoor de 42-jarige Halyna Hutchins, de cameraregisseur van de film, om het leven kwam. De regisseur van de film werd ook geraakt maar hij is buiten levensgevaar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Iedereen is compleet ontdaan’

Het incident speelde zich af tijdens een scène waarin geschoten zou worden met lege hulzen, maar dat ging helemaal mis. Twee slachtoffers werden geraakt, waarvan de vrouw per helikopter naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar overleed ze een paar uur later.

,,Iedereen is compleet ontdaan door de tragedie van vandaag”, meldt het productiebedrijf achter Rust in The New York Post. ,,We betuigen de familie en geliefden van Halyna ons diepste medeleven en werken volledig mee aan het onderzoek van de politie van Sante Fe.”

Hoe kon dit gebeuren?

Het ongeluk vond donderdag plaats op locatie in Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico. De politie is gestart met een onderzoek en er is nog niemand aangeklaagd. De productie is de rest van de dag stilgelegd.

Er zijn strenge regels rondom het gebruik van wapens op filmsets, maar er zijn in het verleden vaker ongelukken gebeurd. In 1993 overleed acteur Brandon Lee tijdens de opnames van de film ‘The Crow’. Het wapen dat toen gebruikt werd, moest lege hulzen bevatten. Maar uit de autopsie bleek dat Brandon Lee geraakt werd door een kogel die vastzat in de loop en loskwam door de lege huls.

BuzzE

Meer DenD