VVEM over mogelijk langere lockdown: laat wrangheid beleid zien

Door: Ditjes en Datjes
13-01-2022

Willem Westermann, de uitvoerend secretaris van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM), is niet verbaasd over het verwachte uitblijven van versoepelingen voor de sector vanaf 15 januari. “Maar je ziet wel de wrangheid van het beleid”, zegt hij tegen het ANP. Op vrijdag zal opnieuw een coronapersconferentie worden gehouden, waarin duidelijk wordt of ons land in een lockdown blijft of niet. Naar verwachting vinden versoepelingen plaats, maar niet voor de evenementenbranche.

Westermann organiseert onder meer De Vrienden van Amstel LIVE. De populaire concertreeks zou eigenlijk zaterdag van start gaan en alle voorbereidingen zijn al getroffen, maar het evenement gaat naar alle verwachting dus niet door. Jammer, vindt Westermann, hoewel hij wel begrip heeft voor de situatie. “Dan kan het kennelijk nog niet. We wachten tot we weer in stappen open mogen. Dan zijn we er klaar voor om stappen te zetten.”

Westermann houdt vooral vast aan een langetermijnplanning, die er volgens hem aankomt. Daarmee heeft de sector in elk geval “meer dan we nu hebben”. Want, zo stelt hij: “Nu hebben we een beleid waar we slecht naar kunnen handelen en waar we ons slecht bij voelen.”

Het ministerie van Economische Zaken noemde de situatie woensdagavond “buitengewoon onwenselijk”. “Dus laten ze hiervan leren”, zegt Westermann.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD