Waar is Martien Meiland?

Door: DitjesenDatjes
12-08-2019

‘Wijnen, wijnen, wijnen!’: iedere tv-kijkende Nederlander weet van wie die uitspraak is. Martien Meiland is ongekend populair. Zo populair, dat Carlo Boszhard en Irene Moors van plan zijn hem als typetje te laten terugkomen in de TV-kantine. Er is één probleem: ze kennen niemand die Martien kan spelen.

Gillen

De moeilijkheid zit hem niet in het nadoen van Martiens gedrag, want soms ligt het er bij hem al zo dik bovenop dat er makkelijk een karikatuur van te maken is. Het probleem is zijn omvang! Martien is erg slank en Carlo Boszhard is dat niet. ,,Dus nu zijn wij thuis naarstig op zoek naar een acteur of bekende Nederlander die jou zou kunnen spelen. En aangezien deze column door heel medialand wordt gelezen, is dit een open sollicitatie”, zegt Carlo in zijn column in Televizier.

Natuurlijk zijn er wel een paar eisen. Zo moet de acteur tussen de 50 en 60 jaar oud zijn, lang en slank en natuurlijk een beetje kunnen praten als Martien. Carlo omschrijft dat als volgt: ,,En kun je gillen als een jonge juffrouw? Laat het me weten.”

Meer DenD