Waar komt de naam S10 vandaan?

Waar komt de naam van S10 vandaan?
Door: Isabel Kouwenoord
10-05-2022

Stien den Hollander, beter bekend als S10, schittert vanavond in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn. Maar waar komt haar artiestennaam eigenlijk vandaan?

Verliefd op een skater

Op haar dertiende werd Stien verliefd op een skater, die haar de rappernaam S10 gaf. ,,Ik wilde ook skater zijn. Maar nadat ik op mijn kin was gevallen wilde ik dat niet meer. En was ik ook niet meer verliefd. Het is lang geleden”, vertelde ze in Turijn.

De rappernaam gebruikt ze vanaf haar 17e, het moment waarop ze zelf muziek ging opnemen en uitbrengen, meldt het Leidsch Dagblad. De naam spreek je uit als ‘es-tien’.

Rituelen voor de show

Optreden voor meer dan 100 miljoen tv-kijkers is natuurlijk niet niks. Daarom bereidt Stien zich goed voor. ,,Ik trek me heel erg terug naar mezelf, om backstage in mijn eigen zone te komen. Het is een soort meditatie die ik doe”, zei Stien gister in een video van RTL Boulevard. Daarnaast heeft ze nog een ritueel waar ze niet zonder kan. ,,Voordat ik het podium op ga zing ik altijd een liedje in mijn hoofd, Things behind the Sun van Nick Drake. Het doet me denken aan mijn jeugd.” S10 treedt vanavond als achtste op met haar nummer ‘De Diepte’.

Meer DenD