Waarde erfenis Prince na jaren gesteggel vastgesteld

Door: DitjesDatjes
17-01-2022

De betrokkenen bij de nalatenschap van Prince zijn na jaren discussiëren tot een overeenkomst gekomen over de waarde van de erfenis van de zanger. Die is nu vastgesteld op 156,4 miljoen dollar (137 miljoen euro).

Begin vorig jaar liet de Amerikaanse belastingdienst IRS weten nog 33 miljoen tegoed te hebben van de erven van Prince, omdat de bank die de nalatenschap van de in 2016 overleden zanger beheert zijn vermogen zou hebben ondergewaardeerd. Deze Comerica Bank & Trust had het imperium van de zanger op 82,3 miljoen dollar getaxeerd. De IRS beweerde echter dat de erfenis 163,2 miljoen en dus bijna het dubbele waard was.

De IRS, Comerica en andere betrokkenen zijn nu dus tot een akkoord gekomen waardoor volgens Variety de verdeling van het vermogen van Prince eindelijk kan beginnen. De zanger bleek na zijn overlijden geen testament te hebben opgesteld. Daardoor meldden een kleine dertig mensen zich die beweerden familie van de muzikant te zijn. Na stamboom- en dna-onderzoek stelde een rechter vast dat de meesten van hen geen aanspraak konden maken op de miljoenen die Prince achterliet.

Een jaar na Prince’ dood werden er zes erfgenamen aangewezen, dat waren zijn zus Tyka Nelson en vijf halfbroers- en zussen van de Purple Rain-zanger. De drie jongste erfgenamen, van wie er een is overleden, hebben zich al laten uitkopen door muziekuitgeverij Primary Wave Music, meldt Variety. Die onderneming krijgt, als alle belastingschulden zijn verrekend, de helft van de erfenis, de andere helft gaat naar de drie oudere erfgenamen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD