‘Waardenberg & De Jong hervatten show als Luxor vol kan’

Door: DitjesDatjes
03-07-2020

Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong gaan hun compilatieshow hernemen zodra het Nieuwe Luxor Theater weer elke stoel mag vullen. Dat heeft Luxor-directeur Marc van Kaam gezegd in de podcast De Kleine Remedie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Van Kaam heeft overlegd met de twee cabaretiers of zij de voorstelling wilden spelen in de ‘coronaformatie’ waar het theater nu, vanwege de RIVM-regels, toe wordt gedwongen. Het Rotterdamse theater kan met de huidige restricties 450 bezoekers ontvangen. “Waardenberg & De Jong keren pas weer terug als we de zaal weer helemaal mogen vullen”, stelt de directeur. “Anders moeten we te veel mensen verdriet doen.”

Het tweetal speelde eerder dit jaar drie weken lang een compilatieshow met de hoogtepunten uit hun oude programma’s. De reeks was binnen een paar uur uitverkocht. In juni en september zouden Van Waardenberg en De Jong de show hernemen. Ook deze reeksen waren in no-time tot de laatste stoel vol.

In de retrovoorstelling onderzoeken zij naar eigen zeggen de betekenis van hun oude werk. Met regisseur Jeroen De Man hebben zij de sketches bekeken die zij tussen 1987 en 1999 maakten en die toentertijd voor veel opschudding zorgden. Het duo maakte tussen 1985 en 1996 samen zes programma’s waarmee het een trouwe schare fans aan zich wist te binden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD