Waarom beroofden barbaren de 27-jarige Carlo van het leven?

Carlo Heuvelman
Door: Ditjes en Datjes
19-07-2021

Deze zondag overleed Carlo. Een jonge vent van 27 jaar, die met vrienden op het Spaanse eiland Mallorca tot het moment dat het noodlot toesloeg onbezorgd genoot van zijn vakantie. Carlo werd zo maar, helemaal zo maar, uit het niets, slachtoffer van geweld, van keihard zinloos dodelijk geweld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hij werd tegen zijn hoofd geschopt, geslagen en gebeukt door monsters, tot de dood er afgelopen zondag enkele dagen na het geweld op volgde. Woensdag 14 juli bij Beach resort 1 in Playa de Palma op Mallorca vond het drama plaats.

Middeleeuws

Het was, achteraf bezien, een slachtpartij. Middeleeuws. Verwoestend. Als barbaren gingen deze jonge Nederlanders te keer tegen Carlo en zijn vier vrienden. Ze schopten doelloos het leven uit het lichaam van een jongen die nog een toekomst voor zich had.

Waarom? Er was voor zover nu bekend geen reden, niet eens een woordenwisseling. Een vete Ajax-Feyenoord wordt gespeculeerd. Er werd echter grof misdadig geweld gebruikt, omdat de onverlaten er kennelijk zin in hadden. Daarna nam de groep de kuierlatten naar het ‘veilige’ Nederland. Een laffe vlucht, ruim 2.000 kilometer weg van het drama, het slachtoffer achterlatend in het ziekenhuis waar hij tevergeefs vocht voor zijn leven.

‘Uit het leven gerukt’

Van Carlo is inmiddels bekend dat hij werkte in Alphen aan de Rijn. „Carlo is in zijn vakantie slachtoffer geworden van zinloos geweld en op 27-jarige leeftijd uit het leven gerukt”, zo luidt de geschokte reactie van Carlo’s werkgever.

Zijn familie in Waddinxveen zal zich ontredderd, radeloos en verlaten voelen. Je kunt je nauwelijks in hen verplaatsen als je zo verschrikkelijk onnodig je dierbare moet verliezen. Duizend vragen blijven ook voor hen onbeantwoord.

Waar zijn de antwoorden?

Die antwoorden moeten komen van de verdachte, die zijn vuisten en voeten als moordwapen gebruikte, en onderdeel is van de groep raddraaiers. In Llucmajor, ten zuidoosten van Palma de Mallorca, hadden deze jongelui een villa gehuurd om met 13 vrienden te feesten of beter, zich als wilde beesten te gedragen.

De advocaat van de verdachte heeft zich inmiddels ook gemeld via het RTL Nieuws. In zijn reactie zegt mr. Jaap-Willem Roozemond dat hij geen reden ziet om de verdachten over te leveren aan de Spaanse Justitie.

Spaans recht geldt

Volgens de raadsman is het beter, gezien de jonge leeftijd van de verdachten, de zaak in Nederland verder te onderzoeken en af te handelen. Spanje zal er anders over denken. De Spaanse rechtsorde is namelijk ernstig geschaad, Spaans recht geldt en dus moet berechting plaatsvinden waar het geweldsdelict was. Niet in de laatste plaats vanwege het afschrikwekkend effect.

Uitgerekend in de dagen dat Nederland de vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries herdenkt als strijder voor rechtvaardigheid, zullen de nabestaanden zich moeten voorbereiden op de moeilijkste tijd van hun leven. De juridische molen draait straks op volle toeren, maar Carlo krijgt er zijn leven niet meer mee terug.

Meer DenD