Waarom draagt onze premier een vale spijkerbroek en petje?

Mark Rutte stropdas
Door: Jos La Grande
01-06-2021

Fronsende blikken als premier Mark Rutte in een t-shirt, een vale spijkerbroek en met een baseball-cap op zich op de foto laat zetten bij zijn Jansen-vaccinatie. Ooit wel eens Jan-Peter Balkenende, Wim Kok of Ruud Lubbers in deze kledij gezien.

Natuurlijk niet. De 54-jarige VVD-premier, die graag aan zijn 4e kabinet wil beginnen, lijkt moeite te hebben met zijn leeftijd. In Europa, maar vooral ook in ons land, is Rutte een uitzondering op de regel: politici laten zich vooral in slechtzittende blauwe en grijze kostuums zien.

Rutte dus niet. De kledingkeuze van Rutte is geen toeval. Rutte en zijn adviseurs weten dat hij hiermee de oudere jongeren aan zich probeert te binden. Anders zijn dan de rest, ook dat is ook onderdeel van de Rutte-communicatie.

Door steevast op zijn Koga naar het corona-overleg op het Catshuis te komen, zichtbaar voor de camera’s, is ook onderdeel van een geplande imagocampagne.

Maar wat is jouw mening over de kledingkeuze van de premier? Gaat een t-shirt en een honkbalpet niet te ver. Moet een premier nettere kleding dragen of is casual voldoende?

Doe mee aan onze peiling!

Waarom draagt onze premier een vale spijkerbroek?

Meer DenD