Waarom huilt Paul de Leeuw?

Paul de Leeuw in tranen
Door: Jos La Grande
29-08-2020

Twee jongens van 16 jaar oud die bij Holland Got Talent dansen brengen de voltallige jury in tranen. Angela Groothuizen, Chantal Jansen en Paul de Leeuw hielden het niet droog en ook Ali B was onder de indruk.

Paul de Leeuw kwam met een ontboezeming over zijn jeugd en hoe belangrijk zijn moeder voor hem was geweest. Want Paul was in zijn tienerjaren behoorlijk eenzaam, vertelde de televisiester in een reactie na het optreden van de twee dansers op het nummer van Ne me quitte pas van Charles Aznavour

Paul vroeg na het emotionele optreden of hij iets persoonlijks mocht vertellen. Dat mocht en vervolgens vertelde De Leeuw over hoe zijn moeder hem probeerde te bewegen om ook plezier te maken door uit te gaan. Paul ging een avondje op stap en wachtte tot elf uur ’s avonds, het afgesproken tijdstip dat hij thuis moest komen, in een schuur met carnavalsmuziek en ging daarna pas terug naar huis.

Met andere woorden: hij begreep de enorme emotionele lading van de dans. De twee jonge dansers droegen hun optreden op aan hun eigen moeders. Ze zeiden dat ze bang waren na eerdere moeilijke momenten in hun leven dat ze hun moeders ook zouden kwijtraken.

Paul de Leeuw drukte op de magische button, waardoor het dansduo direct doorgaat naar de liveshows.

Meer DenD