Waarom kozen Meghan en Prins Harry voor dit ziekenhuis?

Harry Meghan ziekenhuis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Meghan Markle en Prins Harry hebben vandaag de geboorte van hun dochter Lilibet Diana bekendgemaakt. Het meisje werd geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië.

Hoewel eerder werd gedacht dat de hertogin ervoor zou kiezen om te bevallen in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, beviel Meghan in Santa Barbara Cottage Hospital. Maar waarom daar?

Tien minuten afstand

In het Santa Barbara Cottage Hospital kost bevallen een hóóp geld. Een natuurlijke bevalling kost ongeveer 10.000 dollar, terwijl een keizersnede al 20.000 dollar kost. Dat meldt The Sun. Elk van de geboortekamers heeft een ligstoel, een schommelstoel en een bank. Evenals een geboortebed met een ‘royaal aantal kussens voor comfort’.

Vermoedelijk kozen Meghan en Harry voor dit ziekenhuis omdat het zo dichtbij ligt. Het ziekenhuis ligt slechts op tien minuten afstand van het huis van Meghan en Harry.

Het ziekenhuis in Los Angeles, het Cedars-Sinai Medical Center, bevindt zich op 140 kilometer. Hoewel dit ziekenhuis gezien wordt als dé kraamafdeling van de sterren, is het ziekenhuis waarin Meghan is bevallen ook geen onbekend ziekenhuis. Zo zou Katy Perry, buurvrouw en vriendin van de hertog en hertogin, in hetzelfde ziekenhuis bevallen zijn. Katy Perry beviel daar afgelopen augustus van dochter Daisy.

Vernoemd

In een verklaring van de ouders werd de geboorte vandaag bevestigd: ,,Op 4 juni werden we gezegend met de komst van onze dochter, Lili. Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld.”

Harry en Meghan hebben hun babydochter vernoemd naar koningin Elizabeth. Lillibet was het koosnaampje van de 95-jarige vorstin toen ze nog te jong was om haar eigen naam goed uit te spreken. De tweede naam van de baby is Diana, een evidente verwijzing naar de moeder van Harry.

Tags

MEGHAN EN HARRYMEGHAN HARRYMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck