Waarom stuurde Björn Kuipers treuzelaar van het veld?

Björn Kuipers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft de woede van de hele stad Groningen op zijn hals gehaald. Tijdens de wedstrijd Ajax-FC Groningen gaf de scheidsrechter de Groningse speler Django Warmendam in de 75e minuut een tweede gele kaart vanwege tijdrekken. Met rood kon de Groningen-speler meteen vertrekken.

Dat bleek tegen het zere been van de noordelingen, maar achteraf blijkt dat de Groningers al in de eerste helft herhaaldelijk bezig waren, en later dus ook in de tweede helft van de wedstrijd, om de 0-0 op het scorebord te houden. De vertragingsacties waren Kuipers meteen opgevallen.

Volgens Kuipers heeft hij meteen toen hij doorhad dat dit gebeurde, gewaarschuwd om hiermee op te houden. Zelfs nog tijdens de rust heeft de scheidsrechter, die zijn rentree maakte na een blessure, het team van FC Groningen gewaarschuwd.

Toen uiteindelijk Warmerdam treuzelde bij een inworp was de maat vol en kwam er voor de tweede keer geel en dat werd dus rood.

Ajax velde daarna het vonnis. Martinez en Huntelaar (zijn tiende doelpunt in een competitiewedstrijd tegen FC Groningen) scoorden en de tien van FC Groningen droop af.

Volgens Ajax-spits Tadic viel Björn Kuipers helemaal niets te verwijten. ,,Hij is de beste scheidsrecter ter wereld”, aldus Tadic.