Waarom stuurt Willem-Alexander Alexia naar de school die hij haatte?

Kostschool Alexia
Door: Charlotte Wijnen
01-08-2021

Prinses Alexia gaat straks naar het Atlantic College in Wales, waar haar vader ook heeft gezeten. Maar hij vond de school vreselijk. Waarom stuurt hij Alexia er dan naartoe?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zelfde school als Willem-Alexander

Willem-Alexander werd rond zijn achttiende verjaardag naar Wales gestuurd. Schrijfster Renate Rubinstein bezocht hem in de tijd. Ze kon hem alles vragen, maar volgens weekblad Weekend liet Willem-Alexander niets los. Behalve als het over de school ging: dan was hij alleen maar negatief.

Zijn kamer moest hij delen met twee anderen. Het was er ontzettend koud. ’s Avonds om half 11 moest iedereen op de kamer zijn. Maar als de hele kamer van Willem-Alexander leeg was, kreeg alleen hij op zijn donder. Britse leraren vonden hem maar lui en bijdehand, terwijl buitenlandse leraren het juist goed met hem konden vinden.

Strenger behandeld

Zijn studiebegeleider stelde al snel vast dat hij strenger werd behandeld dan de rest. Willem-Alexander haatte zijn rector daarom enorm en negeerde hem altijd.

Het is dus opmerkelijk te noemen dat zijn dochter Alexia naar precies dezelfde school gaat. Is de mening van Willem-Alexander over de school veranderd, of wil Alexia gewoon zélf heel graag naar Wales toe?

Meer DenD