Waarom Sylvie Meis haar uitzaaiingen verzweeg

Sylvie Meis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het leven van presentatrice Sylvie Meis stond in 2009 in één keer op zijn kop. Sylvie werd gediagnosticeerd met borstkanker en daarmee brak een heftige periode in haar leven aan. Aan het Duitse Bild vertelt ze waarom zij de ernst van haar ziekte verweeg. ,,Ik was bang.”

Diagnose

In het kader van borstkankermaand doet Sylvie openhartig haar verhaal aan Duits magazine Bild. Ze vertelt dat ze direct voelde dat er iets mis was in haar lichaam.

,,Ik ken mijn lichaam heel goed en herken de kleinste afwijking. Ik was in ons appartement in Madrid en wilde een trui bovenin de kast leggen. Maar toen ik me rekte, voelde ik een steek aan de zijkant van mijn borst. Ik wist meteen: er is iets aan de hand. Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegzakte.”

Al snel volgde de diagnose. „Ik begon toen te huilen en besloot: de kanker moet weg. De volgende dag ben ik geopereerd. Toen ik wakker werd, stonden Rafael en mijn ouders te huilen voor mijn bed. De dokter zei tegen Rafael: ‘Het is maar goed dat jouw vrouw zo koppig is en een eigen wil heeft.’ Toen wist ik dat het serieus was. Als ik niet naar mijn innerlijke stem had geluisterd, had ik het waarschijnlijk niet gehaald.”

Bang

Sylvie vertelt dat zij de wereld niet wilde laten weten hoe ernstig haar ziekte was uit angst om afgeschreven te worden. Zij moest op een bepaald punt wel mededelen dat zij ziek was, maar verzweeg de ernst van de situatie.

Ik was bang om afgeschreven te worden, maar moest op een gegeven moment mijn ziekte bekendmaken. Ik vertelde dat de chemotherapie preventief was, maar zweeg over het feit dat de kanker al was uitgezaaid. Ik was bang voor de krantenkoppen en wilde niet dat men dacht: Sylvie gaat dood.”

Sylvie sleepte zichzelf door een hel heen op de schijn op de houden.

„Als ik toen had opgegeven, had ik nu waarschijnlijk niet kunnen terugkijken op meer dan tien jaar succesvolle tv-carrière in Duitsland. Maar het was een hel. Achteraf gezien raad ik dit niemand aan. Op maandag chemotherapie in Madrid en vervolgens van donderdag tot en met zondag voor Supertalent in Keulen. Ik klemde mijn tanden op elkaar en doorstond de de halve finale, een liveshow, met 41 graden koorts. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe ik het heb gedaan.”

Alert

Elf jaar na haar eerste diagnose is Sylvie ‘schoon’ verklaard. Maar de kanker heeft nog steeds een greep op haar leven. Zij slikt nog steeds medicijnen en wordt ieder half jaar gecontroleerd. Sylvie blikt terug op deze heftige periode en laat weten dat haar leven er anders uit had gezien zonder kanker. Samen met Rafael kreeg zij hun zoon Damián, maar Sylvie had graag meer kinderen gewild.

,,Hoe mijn leven eruit zou hebben gezien zonder de ziekte? Absoluut anders. Ik zou zeker een tweede kind hebben gehad.”

Sylvie is inmiddels gelukkig getrouwd met Niclas, na gescheiden te zijn van haar ex-man Rafael van der Vaart. Sylvie vertelt hoe de kanker invloed had op hun huwelijk.

„Het is niet de oorzaak van de breuk, maar de diagnose speelde zeker een rol. Als je leven zo ingrijpend verandert, heeft dat natuurlijk ook invloed op je relatie. Met zo’n ziekte verander je als persoon, je bent niet meer dezelfde persoon.”

LEES OOK:

Krijgen Sylvie en Niclas samen een kindje?

Tags

BORSTKANKERNICLAS CASTELLORAFAEL VAN DER VAARTSYLVIE MEISUITZAAIÏNG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie