Waarom Tino Martin moet opletten na ‘Mijn liefste’

Tino Martin nieuwe single mijn liefste.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het kan zo maar zijn dat ons beeld over Tino Martin op sommige momenten vertroebelt vanwege een paar aandachtrekkende incidenten, omdat slecht nieuws (of je het wilt of niet) nu eenmaal onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van het stardom. 

Dat is een ongeschreven natuurwet die geldt voor de gelukkigen die op de allerhoogte treden staan van de showladder.

Ontegenzeggelijk heeft de 38-jarige zanger – met roepnaam Tinus – eigenhandig een indrukwekkende carrière weten op te bouwen. Zijn levenspad ging bepaald niet over rozen, maar zijn talent en ijver zijn beloond. Na de pijnlijke val van Marco Borsato, de creatieve stilstand van toppers als René Froger, Gerard Joling, Guus Meeuwis, Jeroen van den Boom en Jan Smit staat de Vinkevener inmiddels op eenzame hoogte. Dat is een feit.

Repertoirekeuze

Met hits als ‘Jij liet me vallen’, ‘Zij weet het’ en ‘Later als ik groot ben’ schuilt echter het grootste gevaar voor Tino Martin in de voorspelbaarheid van de repertoirekeuze onder de paraplu van hitfabriek Studio One.

Het is de grote onzekerheid van elke grote ster, die zich na succesjaren afvraagt: ‘maar wat nu’? Zoals Elvis Presley ook voortdurend twijfel kende over zijn muziek. En, dichter bij huis, André Hazes die meent dat een ander repertoire en nieuwe tekstschrijvers onderdeel uitmaken van zijn wedergeboorte.

Daarom eens Tino’s laatste lancering ‘Mijn liefste’, die afgelopen vrijdag live ging op YouTube, langs de meetlat gelegd. 

Beeldschone Italiaanse

Ja, het is een wonderschoon nummer en voor de videoclip geldt hetzelfde. In briefvorm verklaart de zanger de liefde aan een adembenemende Italiaanse, die Tino onder andere de geheimen van de stad Rome leert ontdekken. Eerder (in 2019) met het nummer ‘Alles’ nam Tino ons al mee naar Parijs.

Ook niet voor de eerste keer zien we dat een hotelbed met spierwitte lakens voorkomt in een Tino-clip. Je zag het eerder in ‘Een keer’ en ook hier zien we de aantrekkelijke vriendin uit Roma in vertraging, terwijl Tino bij het hotelraam geniet van het uitzicht.

Het was overigens de allereerste keer dat Tino Martin de stad Rome bezocht. De ansichtkaartjes van de ‘Fontana di Trevi’, het Vaticaan en het Colosseum zijn mooi verwerkt in de gezongen liefdesverklaring en kunnen moeiteloos in een reclamespot van het Italiaanse Verkeersbureau.

Voorspelbaarheid

‘Mijn liefste’ is de voorbode van het nieuwe album van Tino dat in 2023 verschijnt. De vele fans van de zanger zullen tevreden zijn. ‘Jij bent degene die mij gelukkig maakt’, ‘voor altijd verward door jouw liefde’, ‘ga nergens heen’, het is lukraak een greep uit de teksten van de nieuwe Tino-song. Houd het simpel is de gedachte hiervan.

Zou Tino toen hij in Rome was nog stiekem hebben geluisterd naar wat nummers van de Italiaanse zanger Fred Bongusto of al die andere vocale geweldenaren met hun geboortegrond in Italië? Inspiratie is daar genoeg te vinden.

Tot slot: ‘Mijn Liefste’ is weer een kippenvel-song en past naadloos in het rijke Tino-oeuvre. Maar toch…opgelet! Voorspelbaarheid ligt op de loer. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Tags

André HazesJan SmitMijn liefsteRené FrogerTino Martin

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie