Waarom viel Mantecore Roy Horn aan?

Door: Kees van der Made
10-01-2022

Waarom viel tijger Mantecore Roy Horn aan? Die vraag wordt al bijna twintig jaar gesteld. Veel theorieën doen de ronde. Recentelijk is er een nieuwe bijgekomen…

Het is bijna twintig jaar geleden dat het illusionistenduo Siegfried & Roy op het podium hebben gestaan in ‘The Mirage’ in Los Angeles. De show destijds bleek een desastreuze. Het duo trad altijd op met tijgers en tijdens de show bleek de tijger van dienst niet zo vriendelijk als hij oogde. Toen Roy Horn de microfoon bij de bek van de tijger hield om ,,Hallo” te zeggen sloeg het noodlot toe. De tijger beet in mouw van Roy Horn. Trainers probeerden de tijger zonder succes af te leiden, sterker, de tijger beet de illusionist ook in zijn nek. Daardoor beschadigde de rug van Roy. Hij zou de rest van zijn leven last houden van het incident.

Mishandeld

Waarom de tijger met de naam Mantecore precies aanviel is onduidelijk. Roy Horn had later gezegd dat de tijger hem in veiligheid probeerde te brengen nadat Horn een beroerte kreeg. Hoewel het zeker is dat Roy Horn omstreeks het ongeluk een beroerte heeft gehad, is niet bekend wanneer deze heeft plaatsgevonden. Andere mensen zeggen dat het komt omdat de tijger werd mishandeld. Nu doet er nog een theorie de ronde…

Suikerspinkapsel

Vanaf 12 januari is de podcast ‘Wild Things: Siegfried & Roy’ te beluisteren op ‘AppleTV+‘. Daarin wordt geopperd dat de aanval tegen Roy Horn gepland is. Volgens bronnen zat er iemand op de eerste rij met een torenhoog suikerspinkapsel. Mensen denken dat de pruik een geur had die ervoor zorgde dat de tijger van slag raakte. Niet in de laatste plaats omdat de tijger op een eerder moment angstvallig dichtbij de vrouw kwam. Waarom zij dat gedaan zou hebben is onbekend, mogelijk vanwege een homofoob motief.

Liep moeilijk

Zowel Roy als Mantecore overleefden het ongeluk. De tijger overleed in 2014 en Roy trok zich in 2010 terug uit het openbare leven. De illusionist liep wel moeilijk voor de rest van zijn leven en hij heeft altijd veel moeite gehouden met spreken. Roy Horn overleed in 2020 aan de gevolgen van het coronavirus. Zijn partner Siegfried Fischbacher overleed 13 januari 2021 aan de gevolgen van kanker.

Meer DenD