Waarom was Amalia niet bij huwelijksvoltrekking Jordaanse prins?

Amalia ziek in Jordanië?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een koninklijke bruiloft vol pracht en praal: kroonprins Hoessein van Jordanië is donderdag in het huwelijk getreden met Rajwa Khalid Al Saif. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren erbij. De grote afwezige bij de huwelijksceremonie was prinses Amalia. Zij schoof pas tijdens het galadiner aan.

Royals uit de hele wereld, onder wie prins William en Kate Middleton, waren aanwezig. Willem-Alexander en Máxima zaten bij de huwelijksvoltrekking zelfs op de eerste rij naast de Belgische koning Filip. Amalia was nergens te zien. En dat terwijl de Belgische prinses Elisabeth wél in de zaal zat.

Híerom was Amalia afwezig

Toen prinses Amalia niet werd gesignaleerd bij de ceremonie, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de prinses alleen aanwezig zou zijn bij het afsluitende feest rond het huwelijk. De reden waarom Amalia niet naar de ceremonie van dé koninklijke bruiloft van het jaar kwam is niet gegeven, maar volgens het Franse Paris Match had het te maken met het beperkte aantal gasten van de ceremonie.

Het Nederlandse koningshuis kreeg waarschijnlijk twee plaatsen, net als de andere koninklijke huizen. Deze twee waren voor Willem-Alexander en Máxima, waardoor er geen plaats meer was voor Amalia. De Belgische prinses Elisabeth was wel aanwezig omdat koningin Mathilde niet naar Jordanië was afgereisd.

Rode prinsessenjurk

Tijdens het galafeest in Amman verscheen Amalia in een prachtige rode prinsessenjurk, gecombineerd met robijnen sieraden in dezelfde kleur. Het was haar allereerste jurk van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau waar ook Máxima enorme fan van is. En net als bij de jurk van Máxima, werd ook bij Amalia de nadruk gelegd op het decolleté.

Alle ogen op Amalia

Máxima droeg tijdens de huwelijksvoltrekking een blauwe, diep uitgesneden jurk. Tijdens het galafeest verscheen de koningin een stuk ingetogener. Ze had een hooggesloten zilverkleurige avondjurk aan. Het zorgde ervoor dat alle ogen gericht waren op haar dochter Amalia, die straalde in haar prachtige prinsessenjurk.

Tags

KONINGIN MÁXIMAPRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck