Warner Bros. Discovery gaat HBO Max en discovery+ samenvoegen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Entertainmentbedrijf Warner Bros. Discovery gaat zijn twee streamingdiensten HBO Max en discovery+ samenvoegen. Dat wil het fusiebedrijf, dat ontstond door het samenvoegen van de entertainmenttak van AT&T en mediabedrijf Discovery Networks, volgend jaar zomer gaan doen in de Verenigde Staten en daarna in andere landen. Tegelijkertijd denkt de onderneming aan een gratis versie van zijn streamingdienst met reclames net als branchegenoot Netflix.

Voordat de samenvoeging van de twee diensten een feit is, zal in beide diensten gedeelde content van de andere dienst te zien zijn, stelde directeur JB Perrette van de streamingtak van Warner Bros. Discovery. Die diensten zullen na dit jaar ook steeds minder verlies opleveren. In 2025 rekent Perrette op een bedrijfswinst van 1 miljard dollar (omgerekend 976 miljoen euro) wereldwijd. Dan wil het entertainmentbedrijf ook 130 miljoen abonnees van zijn streamingdiensten hebben.

Nu zijn er 92,1 miljoen abonnees. Maar daar tellen ook klanten bij mee die bijvoorbeeld de betaalkanalen van HBO afnemen. Het fusiebedrijf laat weten dat er in het afgelopen kwartaal volgens de nieuwe methode 1,7 miljoen abonnees bijkwamen.

Nederland

Ondanks de focus op streaming blijft het mediabedrijf ook van plan om films naar de bioscoop te brengen. De nieuwe topman David Zaslav liet weten “een andere kijk te hebben” op het laten debuteren van films op streamingdiensten. Dat deed HBO Max tijdens de coronapandemie wel, mede om extra abonnees te trekken.

Zaslav maakte eerder deze week al duidelijk dat Warner Bros. Discovery een nieuwe koers vaart. Zo trok hij de stekker uit de film Batgirl die al volledig opgenomen was. Ook enkele andere geplande films gaan niet meer door.

Wat de plannen voor gevolgen hebben voor HBO Max in Nederland is nog niet duidelijk. De streamingdienst, die in 2020 in Amerika werd gelanceerd, werd hier pas op 8 maart dit jaar geïntroduceerd.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie