Warner Bros. Discovery in het rood door stakingen Hollywood

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Entertainmentconcern Warner Bros. Discovery heeft een teleurstellend laatste kwartaal van 2023 achter de rug. Stakingen van acteurs en scenaristen legden de opnames van een aantal nieuwe films en series plat, wat het concern met een hoger verlies opzadelde dan kenners hadden verwacht.

Het concern leed een verlies van 400 miljoen dollar bij een omzet die 7 procent lager was dan een jaar eerder. Toen was het verlies nog hoger, 2,1 miljard dollar. Dat had te maken met hoge reorganisatiekosten rond de fusie van WarnerMedia met Discovery.

De stakingen legden bijna alle Hollywoodproducties stil, maar de verkoop van computergames steeg aanzienlijk. Dat was vooral te danken aan de populariteit van Hogwarts Legacy, een spel gebaseerd op de Harry Potterboeken. Eind vorig jaar namen ook de inkomsten uit de bioscoop weer toe dankzij succesvolle producties als Wonka, Aquaman and the Lost Kingdom en The Color Purple.

Warner Bros. Discovery kampt net als veel concurrenten met een dalend aantal kabelabonnementen. Steeds meer kijkers stappen over naar streamingdiensten. Voor 2024 heeft topman David Zaslav daarom een “aanvalsplan” opgesteld waarin streamingdienst Max, in Nederland HBO Max, een grote rol speelt.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck