Was Leontine ervan op de hoogte? ‘Geconfronteerd door moeder slachtoffer’

Leontine zweeg bijna 2 jaar over aantijgen tegen Marco
Door: Charlotte Wijnen
17-12-2021

Niet alleen Marco Borsato is van de radar verdwenen, ook Leontine verdwijnt uit de media en heeft een social media-pauze ingelast. Leontine zei ‘aangeslagen en ontdaan’ te zijn door de beschuldigingen en wil er verder niets over zeggen. Maar volgens Yvonne Coldeweijer weet Leontine al bijna twee jaar ervan. ,,De moeder van het slachtoffer heeft begin 2020 contact met haar gezocht en alles verteld.”

Aangifte

De afgelopen week is Marco Borsato in het diepste dal van zijn carrière beland. Een 22-jarige vrouw heeft officieel aangifte tegen Marco Borsato gedaan wegens ‘aanranding’. Het misbruik duurde volgens de jonge vrouw van 2014 tot 2019 en in die jaren stelt ze dat er sprake is geweest van het plegen van ontuchtige handelingen.

Leontine verdwijnt uit de media

Een mediastorm volgde, en nadat de zanger naar buiten kwam met een statement dat hij ‘alle aantijgingen ontkent die vanuit de media openbaar zijn gemaakt’, kwam Leontine ook met een reactie. Ze zei ‘erg aangeslagen en ontdaan’ te zijn door de beschuldigingen aan haar liefdespartner. Verder verdwijnt ze uit de media en last ze een social media-pauze in. Leontine blijft verder dus muisstil over de situatie.

Was Leontine er al van op de hoogte?

De grote vraag blijft dan ook: wist Leontine ervan? Yvonne Coldeweijer, die al een tijd contact heeft met het slachtoffer en de moeder van het slachtoffer, weet het antwoord. ,,Op het moment dat de moeder het dagboekje vond en Marco confronteerde, in 2019, zaten Leontine en hij in een intimiteitsvaccüm”, aldus Yvonne in haar nieuwste YouTube-video.

Marco werd dus in 2019 al geconfronteerd door de moeder van het slachtoffer en Leontine wist toen nog van niets, zo legt Coldeweijer uit, ,,Vervolgens ging Marco begin 2020 vanwege een burn-out uit huis bij Leontine en in februari werd er aangekondigd dat er een scheiding ging plaatsvinden. Op dát moment heeft de moeder van het slachtoffer contact gezocht met Leontine en haar verteld over de situatie en over het misbruik dat had plaatsgevonden.”

‘Nooit meer van zich laten horen’

Leontine zou hier ‘kort’ op hebben gereageerd. ,,En daarna nooit meer iets van zich hebben laten horen. Ook niet aan het slachtoffer”, gaat Yvonne verder. En dat terwijl er vanaf de geboorte van het meisje heel veel contact is geweest tussen de familie van Marco en de familie van het slachtoffer. ,,Dat vind ik wel erg kwalijk.”

Leontine zou dus al sinds februari 2020 op de hoogte zijn van de situatie, terwijl Marco al eerder werd geconfronteerd. ,,Die had het waarschijnlijk niet gedeeld met Leontine.”

Meer DenD