Wat deden verkleumde Nederlanders op hoogste Duitse berg? ‘Tocht kan alleen in de zomer’

Verkleumde Nederlanders gered van Duitse berg
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Twee Nederlanders zijn afgelopen dinsdag gered van de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. De reddingsactie roept een hoop vragen op, want wat deden de Nederlanders daar? De tocht is namelijk alléén geschikt om in de zomer te maken.

De berg is 2962 meter hoog maar door de sneeuw en de ijzige temperaturen moesten de Nederlanders op 2051 meter hoogte, bij de Knorrhütte stoppen met hun tocht. Ze belden de hulpdiensten en rond 15.00 uur werden ze gered door twee bergreddingsteams en een politiehelikopter.

De Nederlanders droegen sneakers en joggingbroeken, waardoor ze helemaal verkleumd waren. ,,Het lijkt erop dat sneakers noch joggingbroeken geschikt zijn voor het beklimmen van de Zugspitze in de winter”, schreef het bergreddingsteam van het Duitse Garmisch-Partenkirchen dinsdagavond op Facebook.

De reddingsoperatie, die plaatsvond in moeilijke weersomstandigheden, heeft voor enige ophef gezorgd. Want wat deden deze Nederlanders eigenlijk op de berg? Het wordt afgeraden om de Zugspitze in een dag te beklimmen, omdat het een lange tocht is. Daarbij is de tocht vanwege weersomstandigheden alléén geschikt om in de zomer te maken. Wandelaars combineren de klim dan met een overnachting in de Reintalangerhütte, een verblijf op de berg.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck