Wat deed Meghan Markle op de foto met een playboy?

Meghan Markle
Door: Jos La Grande
07-10-2020

Meghan Markle, de hertogin van Sussex, staat pontficaal op de foto met een playboy, die ook nog eens verdacht wordt van witwassen en die 10 miljoen pond en 45 huizen aan Justitie moet afdragen.

Deze 40-jarige Mansoor Hussain ging tijdens het Global Gift Gala in 2013 op de foto met Meghan, de vrouw van prins Harry. Dat was overigens drie jaar voordat ze voor het eerst Harry ontmoette. Maar na hun huwelijk deelde de ‘witwasser’ de foto met Meghan met zijn 134.000 volgers.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Foto

Op wiens initiatief deze foto is gemaakt blijft gissen. Wel is bekend dat deze Hussain zich op Barbados in 2012 ook liet fotograferen met jurylid Simon Cowell van America Got Talent en zelfs met popster Beyoncé. Hij leek er genoegen in te scheppen om vastgelegd te worden met beroemdheden in New York, Monaco en St.-Tropez. Overigens staat vast dat de beroemdheden niets met de handel en wandel van de playboy te maken hebben.

De bijzondere levensstijl van Hussain trok natuurlijk de aandacht van de National Crime Agency (NCA). Zou de flamboyante levensstijl zijn gefinancierd dankzij het witwassen van geld? Hussain bezat een imperium en had de reputatie van een succesvolle zakenman zonder strafrechtelijke veroordelingen.

Bankrekeningen

De NCA ontdekte echter dat hij een groot aantal bankrekeningen had en raakte ervan overtuigd dat het niet pluis was. Uiteindelijk is er een schikking gekomen na onderhandelingen en moest Hussain zijn portemonnee trekken om erger te voorkomen. De NCA noemt het zelfs een mijlpaal.

Het is overigens een pijnlijke zaak dat uitgerekend Meghan Markle met de man in kwestie op de foto is gegaan. Meghan Markle, de moeder van Archie, is erin een kort tijdsbestek in  geslaagd het Britse koningshuis te splijten. Bovendien is haar man Harry zo in de ban van haar dat hij heeft ingestemd Groot-Brittannië te verlaten om een nieuw bestaan op te bouwen in de VS.

Meer DenD