Wat schreef Matthijs van Nieuwkerk in zijn eerste reactie?

Matthijs van Nieuwkerk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Voordat de bom ontplofte over grensoverschrijdend gedrag op de redactie van De Wereld Draait Door werd onthuld, ging hoofdpersoon Matthijs van Nieuwkerk vol in de aanval. De Telegraaf publiceert de eerste schriftelijke reactie van de presentator. Van spijt is geen sprake, zo blijkt uit twee passages.

BNNVara was onaangenaam verrast toen deze eerste reactie van Matthijs van Nieuwkerk binnenkwam…

Matthijs, zoals De Telegraaf publiceerde, ontkent twee gebeurtenissen die als feiten zijn gepresenteerd na onderzoek van bijna 5 maanden door De Volkskrant.

Van Nieuwkerk: ,,En dan de suggestie dat ik iemand op zijn knieën zou hebben gedwongen? En dat ik Parijs onveilig zou hebben gemaakt? Doe me een lol.”

Ook haalde Van Nieuwkerk uit naar zijn voormalige eindredacteur Dieuwke Wynia.

„Ik hoor veel bezems straatjes schoonvegen. Even for the record: Dieuwke Wynia vroeg mij na haar afscheid bij DWDD om samen nieuwe programma’s te gaan maken. En dat deden we: we maakten Moby Dick. En Cécile Koekkoek vroeg mij of zij als eindredacteur mee kon naar mijn nieuwe zaterdagprogramma Matthijs gaat door en appte mij na de laatste DWDD-uitzending: ’Het was een geweldig avontuur, nogmaals dank daarvoor!’”

In de tweede reactie was er sprake van meer spijt bij Van Nieuwkerk. „Dat we kennelijk toch niet iedereen een veilig en prettig gevoel hebben kunnen geven en dat het zelfs collega’s ziek heeft gemaakt, dat spijt me enorm.”

Voor zijn opdrachtgever BNNVara was de maat toen vol en werd er een einde gemaakt aan de samenwerking omdat het vertrouwen kennelijk was verdwenen.

Tags

BNNVARADWDDMATTHIJS VAN NIEUWKERK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck