Persconferentie over nieuwe coronamaatregelen…

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De aangekondigde persconferentie lijkt vandaag voor een heuse coronadrukte te hebben gezorgd. Massaal gingen mensen nog snel naar de winkels…

Wat gaan demissionair premier Rutte, demissionair minister Hugo de Jonge en voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT) Jaap van Dissel ons vertellen? Dat is om 19.00 uur te horen, want dan is er een persconferentie ingelast omtrent nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Uitgelekte bronnen vertellen dat het openbare leven voor een groot deel op slot gaat. Alleen essentiële bedrijven blijven nog open. Dat lijkt al voor veel onrust te hebben gezorgd…

Beperkt verkeer

Zo was er in Rotterdam veel volk op de been. Zoveel zelfs dat de gemeente mensen opriep om niet meer te komen. Ook werd er actief voor gezorgd dat de drukte in goede banen werd geleid, door bijvoorbeeld in de Karel Doormanstraat vanaf Westblaak verkeer beperkt mogelijk te maken.

Mogelijkheid bevroren

Ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen heeft stappen gezet. Die organisatie heeft de mogelijkheid om examens en toetsen in te plannen voorlopig even bevroren. Daar is voor gekozen omdat de kans groot is dat rijinstructeurs tijdens de lockdownperiode hun werk niet meer mogen uitvoeren.

Grootste klap al geweest

Volgens Boris van der Ham van de Vereniging Vrije Theaterproducenten hoeft er over de theatersector geen grote zorgen te worden gemaakt door de nieuwe maatregelen. Hij vertelt: ,,De grootste klap is twee weken geleden gevallen toen de avondlockdown werd aangekondigd.” Productiebedrijf Stage Entertainment staat achter die uitspraak.

Immuniteit omzeilen

Hoewel de coronacijfers er niet negatief voor staan, wordt er dus waarschijnlijk toch gekozen voor een harde lockdown. Daar wordt voor gekozen omdat de Omikronvariant van het coronavirus met een hoge snelheid oprukt. Of het virus ook zorgt voor minder ziekenhuisopnames is niet bekend. Ook zouden er aanwijzingen zijn dat de variant goed is in het omzeilen van de bestaande immuniteit. De nieuwe maatregelen zouden zeker tot 14 januari duren.

Tags

CBRCORONACORONAMAATREGELENCORONAVIRUSDRUKTEHUGO DE JONGEJAAP VAN DISSELMARK RUTTEOMTPERSCONFERENTIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck