Wat zei Van der Sar tegen Ten Hag?

Ajax kampioen|Ajax pakt landstitel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De 36e landstitel van Ajax was er een met een lach en een traan. In de kolkende Johan Cruijff Arena zagen de 55.000 uitzinnige voetbalfans hoe de Mokumse Godenzonen woensdagavond werden gehuldigd: uitzinnige vreugde, zangkoren en bierfonteinen.

De Ajacieden ontvingen van de KNVB-directeur Marianne van Leeuwen een kampioensmedaille en Jari Litmanen, de Finse Ajax-held (51) uit het verleden, reikte de schaal uit aan Ajax-aanvoerder Dusan Tadic.

Maar ELKE medaille heeft altijd een keerzijde.

Gevoelige snaar

Ajax-directeur Edwin van der Sar richtte zich in een korte toespraak de gevoelige snaar bij de doorgaans stoïcijnse Erik ten Hag die na vier seizoenen Ajax de rug toekeert. Ten Hag was het meesterbrein achter het succes. ,,Je bent af en toe een rare snuiter”, zei Van der Sar tegen de hoofdcoach van Ajax I, die enigszins verbouwereerd luisterde.

Want het was me het seizoen wel… Met het vertrek van technisch directeur Marc Overmars, de keepers-ellende met Onana, al het blessureleed en niet te vergeten hoe ex-Feyenoorder Berghuis in het begin werd bejegend maar zichzelf overtrof op het veld.

Vooral de geblesseerde Anthony stal gisteravond de show bij het feest in de Arena, terwijl ondertussen ook elders in de hoofdstad, op de verschillende pleinen in het centrum, het kampioenschap uitbundig werd gevierd.

Uittocht

Natuurlijk was het een fantastische avond voor de Amsterdammers. De 5-0 wint tegen Heerenveen was leuk, maar de fans hebben ook zorgen. Want Erik ten Hag is niet de enige die de deur achter zich dichttrekt. Er kan kan wel eens een forse uittocht gaan plaatsvinden, met mogelijk grote gevolgen.

Noussair Masraoui bevestigde voor de camera van commentator Hans Kraaij dat hij inderdaad naar het grote Bayern München vertrekt. Een jongensdroom voor de jonge voetballer, die intens genoot van zijn voorlopig laatste optreden in het Ajax-shirt, komt uit. ,,Ik ben een gevoelige jongen”, zei Masraoui die na de staande ovatie op zijn benen stond te tollen van geluk.

Tickets geboekt?

Niet alleen Noussair maar over andere spelers wordt ook volop gespeculeerd. Vertrekt bijvoorbeeld topscorer Haller (gisteren maakt hij via een strafschop zijn 21e doelpunt van het seizoen) naar een topclub, gaat Timber mee met Ten Hag naar Manchester United, blijft Anthony wel en Gravenbergh, heeft hij de tickets naar Zuid-Duitsland al geboekt?

Gisteravond werd bekend dat de huidige Brugge-coach Alfred Schreuder de opvolger wordt van Ten Hag. Dat was tenminste alvast een eerste lichtpuntje voor de blije Ajax-fans, onder wie ook burgemeester Femke Halsema. Ook zij genoot van het voetbalsucces, ondanks de afschuwelijke dreigementen die ze ontving nadat ze de huldiging had verbannen naar het middenveld van de Arena.

Dat de Ajacieden gedurende de wedstrijd met een rouwband speelden was een eerbetoon aan de overleden voormalige Ajax-spits Henk Groot en Jody Lukoki (29).

Tags

AJAXALFRED SCHREUDEREDWIN VAN DER SARERIK TEN HAGJOHAN CRUIJFF ARENA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck