Waylon heeft concurrentie van Israël

Door: DitjesDatjes
16-04-2018
Wordt Waylon straks in Lissabon verslagen door een zingende kip? Of zal, over een kleine 4 weken, Waylon op het Songfestival in Lissabon ons de eerste zege in 43 jaar bezorgen?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Netta Barzilai

Op het jaarlijkse Eurovision in Concert in Amsterdam openbaarde zich gisteren een nieuwe topfavoriet: zangeres Netta uit Israël. Toy, een feministische discohymne, zoals AD het noemt, is bij de bookmakers torenhoog favoriet voor de eindzege. Niet verwonderlijk gezien de reactie in de bijna uitverkochte Afas Live, waar Eurovision in Concert zijn tienjarig bestaan vierde.

Kippen-imitatie

Netta had zichzelf alvast gekroond met een doornenkroon. En dan is er nog die kippen-imitatie die het lied extra opvallend maakt. Barzilai heeft er wel een verklaring voor: ,,Het verwijst naar het pesten waarmee ik in mijn jeugd te maken had. Ik weet nu dat het gedrag van de pesters voortkwam uit angst, de angst voor iets afwijkends. En hoe noem je iemand die bang is? Een chicken. Ik plaag de pesters dus terug door ze na te doen. En zeg er ook mee dat ik nooit meer bang wil zijn voor reacties op wie ik ben of hoe ik eruitzie’’, aldus AD.

Geheim

Hoe dan ook, Waylon gaat voor goud. Hij benadrukte het zaterdag nog maar eens: hij was al eens tweede op het Songfestival, nu wil hij het beter doen. Hoe zijn optreden eruit zal zien, houdt hij nog even geheim. Hij meldde nu slechts dat zijn act ‘sexy, gedurfd en anders’ zal worden.

Meer DenD